tuzla moto kurye

Proiecte finanțate din fonduri europene

1. Dezvoltarea competențelor antreprenoriale – O alternativă eficientă de adaptare la piata muncii în societatea informațională

proiect2

Acest proiect a fost cofinantat prin Uniunea Europeana, din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 POSDRU.
Beneficiar:
Universitatea POLITEHNICA Bucuresti/ Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera.

Parteneri: Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti, ARNIEC, Active Consulting& Training.Obiectivul general al proiectului este acela de a informa si de a forma in domeniul antreprenorial angajati si personal de conducere din intreprinderi, precum si persoane care doresc sa initieze o activitate independenta, prin participarea acestora la campanii de informare, conferinte si programe de formare profesionala acreditate, care sa le dezvolte competente antreprenoriale si manageriale. Se urmareşte cresterea abilitatii grupului tinta de a materializa idei de afaceri si asigurarea unor oportunitati sporite pentru participarea activa si cresterea adaptabilitatii pe o piata a muncii flexibila si inclusiva.

2. Student azi! Profesionist mâine! – Îmbunatatirea procesului de insertie pe piata muncii a studentilor din domeniile tehnic / economic / medical veterinar

proiect3

Acest proiect a fost cofinantat prin Uniunea Europeana, din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 POSDRU
Beneficiar: Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.
Parteneri: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Romano-Americana, Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidus din Constanta.

Obiectiv general: Proiectul vizeaza corelarea sistemului de formare profesionala initiala cu nevoile pietei muncii, contribuind la facilitarea tranzitiei de la scoala la viata activa prin crearea oportunitatilor de participare a 10.000 de studenti inmatriculati in sistemul de invatamant superior tehnic/ economic/ medical veterinar pe o piata a muncii flexibila, inclusiva si avand un efect pozitiv pe termen lung pentru studenti prin crearea unui program integrat de orientare si consiliere profesionala, prin crearea de stagii de pregatire practica, dar si a unui sistem de comunicare si relationare intre studenti si potentialii angajatori.

3. „Din școală hai să ne orientăm și pregătim pentru o viață activă” (Shiva)

Proiect SHIVA

Proiect SHIVA

Acest proiect a fost cofinantat prin Uniunea Europeana, din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 POSDRU.
Beneficiar: Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti

Obiectiv general: Proiectul SHIVA urmareste dezvoltarea de competente si abilitati practice pentru un numar de 150 de studenti prin optimizarea stagiilor de pregatire practica din domeniile “Ingineria Sistemelor-Automatica si Informatica Aplicata” (IS) si “Stiinte ingineresti Aplicate” (SA) si consilierea si orientarea profesionala activa pentru 360 de studenti, in vederea imbunatatirii insertiei persoanelor aflate in tranzitie de la scoala la viata activa, pe piata muncii.
Fiecare stagiu de pregatire practica va avea durata stipulata in Planul de Invatamant pentru practica la specializarea respectiva, iar fiecare stagiu de practiva va fi precedat de o etapa de orientare si consiliere profesionala. In consecinta, miza proiectului este facilitarea accesului pe piata muncii a studentilor, precum si cresterea ratei de ocupare in munca.

4. Tineri antreprenori în spațiul european. Promovarea culturii și dezvoltarea competențelor antreprenoriale la studenții universitaților private și publice din București prin parteneriat transnațional – TASE

proiect1

Acest proiect a fost cofinantat prin Uniunea Europeana, din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 POSDRU.
Beneficiar: Universitatea Titu Maiorescu.

Partener proiect: Universitatea Politehnica din Bucuresti(www.upb.ro) si cu Institutul de Antreprenoriat din cadrul Universitatii de stiinte Aplicate din Frankfurt am Main, Germania (www.fh-frankfurt.de/en/the_university.html).
Obiectiv general: Transferul de bune practici si know-how de la Institutul de Antreprenoriat din Frankfurt. Proiectul s-a adresat studentilor care doreau si aveau potential de a initia o afacere pe cont propriu.