GRUP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Grupul de dezvoltare personală este un proiect inițiat în Martie 2016, fiind organizat și dezvoltat de către Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră.

În contextul solicitărilor tot mai complexe ale pieței muncii, grupul de dezvoltare personală vine în sprijinul studenților în vederea dezvoltării competențelor emoționale și sociale necesare pentru facilitarea tranziției de la școală la viața activă. De asemenea, grupul de dezvoltare personală reprezintă și o oportunitate de dezvoltare a abilităților necesare gestionării eficiente a provocărilor, la nivel personal. Programul este constituit din două module, fiecare cu obiective specifice, și anume: dezvoltarea competențelor emoționale și dezvoltarea competențelor sociale.

Întâlnirile de grup au loc săptămânal și se desfășoară într-un cadru securizant, special creat de către coordonatorul grupului,  în carese realizează exerciții de grup, jocuri de rol, se discută și interpretează povești terapeutice, astfel încât să atingem obiectivele propuse inițial. Menționez că întâlnirile au o structură flexibilă, se adaptează permanent la
nevoile studenților participanți.