Belinked

Belinked, un nou eveniment internaţional marca EESTEC Bucharest îşi anunţă deschiderea în Universitatea Politehnica Bucureşti!
Progresul din domeniul IT si dezvoltarea exponentiala a tehnologiilor a condus la organizarea unui eveniment adresat viitorilor ingineri in domeniul software si hardware. “Internetul Obiectelor” (”Internet of Things”) este un concept inovativ ce prezinta un potential mare de dezvoltare, aflandu-se in continua ascensiune.
Acesta se bazeaza pe ideea de conectare la Internet a obiectelor ce incorporeaza circuite electronice, in scopul monitorizarii sau comandarii lor de la distanta. Atat locuintele proprii cat si companiile, serviciile medicale, fabricile, serviciile de stat si comunitatile vor avea beneficii de pe urma acestei interconectari. Este vorba atat despre informatii de la aparate la oameni, cat si despre comunicarea independenta intre aparate.
Astfel, BeLinked are scopul de a aduce mai aproape de studentii cu profil tehnic tendintele informatice actuale si importanta lor privind modul in care se poate anticipa interconectarea dintre persoane, dispozitive electronice si aplicatii, in viitorul apropiat.
Se doreste dezbaterea intr-o maniera interactiva, prin studii de caz si exemple practice, a unor subiecte de actualitate in Romania privind beneficiile, dezavantajele si implicatiile dezvoltarii “Internetului Obiectelor”.