tuzla moto kurye

Despre noi

Misiunea noastră

 

Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti lucrează de peste 10 ani cu generații întregi de studenți/absolvenți și facilitează integrarea socio-profesională a acestora, oferind ghidare în privinţa informării profesionale şi orientării în carieră prin activităţi specifice.
Misiunea noastră este să vă oferim suportul pentru a vă alege cel mai potrivit loc de munca, in acord cu aspiratiile si interesele profesionale, cu performantele academice, dar si cu exigentele profesiunilor si ocupatiilor existente pe piata muncii.

Viziune

 

Ne focusăm foarte mult pe procesul de dezvoltare personală pentru fiecare student care solicită orice tip de consiliere oferim, sprijinim descoperirea, dezvoltarea şi desăvârşirea pe tot parcursul educaţional şi mai apoi profesional, prin autocunoaştere şi dezvoltarea de abilităţi transferabile.

Concret, ne intereseaza sa va dezvoltam si exersam abilitati si competente de care aveti nevoie:

  • abilități de comunicare
  • abilități de lucru în echipă
  • abilități de gândire critică
  • competenta de a lua o decizie;
  • creativitatea;
  • social skills for labor market.

Cel mai important este sa puteti alege in cunostinta de cauza, cantarind avantaje si dezavantaje, contextul, oportunitatile si riscurile implicate!

Istoria

Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră a fost înfiinţat pentru studenţii şi absolvenţii U.P.B, încă din 2006, când s-a aprobat în şedinţă de senat în cadrul universităţii.

Pentru început, locul în care s-au desfăşurat activităţile a fost prevăzut în Regie, în corpul H. Pentru necunoscători, vorbim despre clădirea în care activează şi serviciile de stomatologie sau antidrog. Lucrurile s-au mai schimbat cu trecerea timpului, astfel că în prezent, activăm în mai multe sedii, dintre care cel mai cunoscut, fiind cel din Biblioteca U.P.B, corp A, etaj 3, sala 3.30.

Am pornit la drum cu evenimente de tip informativ în rândul studenţilor şi absolvenţilor… amintim aici conferinţele de tip Brand Yourself, Puzzle în comunicare, Aim to your future şi multe altele, ca ulterior să trecem la abordarea practică prin workshop-urile, studiile de caz pe care le-am susţinut fie în parteneriat cu organizaţiile de studenţi din Politehnica, fie individual în cadrul evenimentelor noastre.

Totul a fost o încununare de experienţe, provocări şi mai ales satisfacţia lucrului bine făcut pentru studenţii noştri!

În prezent derulăm, la cerere, ateliere de lucru pe tematici de dezvoltare personală şi softskills (Self Marketing, Public Speaking, Decision making tools, Selfknowing, Teamwork etc).

Colaborăm foarte bine cu organizaţiile de studenţi din U.P.B., în diferite evenimente de tip Târg de cariere, unde oferim la standul centrului Feedback pe CV.

În prezent suntem implicaţi într-o serie de proiecte finanţate prin fonduri guvernamentale, Fondul Social European, POCU, dar și cele finanțate de Banca Mondială în care experţii centrului de consiliere oferă expertiză specifică în carieră şi consiliere, şi prin care ne dorim să dezvoltăm o serie de instrumente şi facilităţi pentru integrarea absolvenţilor într-un procent cât mai mare pe piaţa muncii printr-o pregătire temeinică a portofoliului de angajare.

Suntem focusați ca pe viitor să dezvoltăm noi parteneriate şi proiecte prin care să deschidem alte căi de acces către dezvoltare, inovare, şi o pregătire mai riguroasă a studenţilor noştri pentru competiţia de pe piaţa muncii.