Despre noi

Misiunea noastră

 

Cu aproape un deceniu de activitate, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, facilitează integrarea socio-profesională a studenţilor şi absolvenţilor, oferind ghidare în privinţa informării profesionale şi orientării în carieră prin activităţi specifice.

Misiunea noastră este să vă oferim suportul pentru a vă alege cel mai potrivit loc de munca, in acord cu aspiratiile si interesele profesionale, cu performantele academice, dar si cu exigentele profesiunilor si ocupatiilor existente pe piata muncii.

Viziune

 

În centrul activităţilor noastre regăsim dorinţa de a vă sprijini în descoperire, dezvoltare şi desăvârşire a parcursului educaţional şi mai apoi profesional, prin autocunoaştere şi dezvoltarea de abilităţi transferabile. Concret, ne intereseaza sa va dezvoltam si exersam abilitati si competente de care aveti nevoie:

  • competenta de a lua o decizie;
  • de a va exprima un punct de vedere;
  • de a comunica un mesaj clar si convingator;
  • de a va pune in acord aspiratiile cu performanta si cu ceea ce poate oferi piata muncii.

Cel mai important este sa puteti alege in cunostinta de cauza, cantarind avantaje si dezavantaje, contextul, oportunitatile si riscurile implicate!

Istoria

 

Centrul de consiliere şi orientare în carieră a fost înfiinţat pentru studenţii şi absolvenţii U.P.B, încă din 2006, când s-a aprobat în şedinţă de senat în cadrul universităţii. Pentru început, locul în care s-au desfăşurat activităţile a fost prevăzut în Regie, în corpul H. Pentru necunoscători, vorbim despre clădirea în care activează şi serviciile de stomatologie sau antidrog. Lucrurile s-au mai schimbat cu trecerea timpului, astfel că în prezent, activăm în trei locuri pentru studenţii noştri din Politehnica. Avem sedii în Regie, Polizu şi Biblioteca U.P.B.

Evenimentele noastre au avut pentru început o abordare informativă în rândul studenţilor şi absolvenţilor… amintim aici conferinţele de tip Brand Yourself, Puzzle în comunicare, Aim to your future şi multe altele, ca ulterior să trecem la abordarea practică prin workshop-urile, studiile de caz pe care le-am susţinut fie în parteneriat cu organizaţiile de studenţi din Politehnica, fie individual în cadrul evenimentelor noastre.

Totul a fost o încununare de experienţe, provocări şi mai ales satisfacţia lucrului bine făcut pentru studenţii noştri.
În prezent derulăm la cerere ateliere de lucru pe tematici de dezvoltare personală şi softskills(Self Marketing, Public Speaking,Clubul de dezbatere, ş.a.m.d.), organizăm împreună cu companii de top, evenimente specifice de informare şi promovare a oportunităţilor lor de internship şi job. Colaborăm cu organizaţiile de studenţi din U.P.B., în diferite evenimente de tip Târg de cariere unde oferim la standul centrului Feedback pe CV.
În prezent suntem implicaţi în 4 proiecte finanţate prin Fondul Social European, POSDRU în care experţii centrului de consiliere oferă expertiză specifică în carieră şi consiliere, şi prin care ne dorim să dezvoltăm o serie de instrumente şi facilităţi pentru integrarea absolvenţilor într-un procent cât mai mare pe piaţa muncii printr-o pregătire temeinică a portofoliului de angajare.
Bineînţeles că ne dorim ca în viitor să dezvoltăm noi parteneriate şi proiecte prin care să deschidem alte căi de acces către dezvoltare, inovare, şi o pregătire mai riguroasă a studenţilor noştri pentru competiţia de pe piaţa muncii.