tuzla moto kurye

notepad-1446077_960_720

Iată-ne ajunși la sfârșit de an, când, fiecare dintre noi își face un bilanț, contorizând succesele, lucrurile pe care nu le-a finalizat sau nu le-a realizat în acestă perioadă. Poate ai rețineri în a privi către trecut, dar noi îți propunem acum să privești cu încredere către viitor și să îți faci planuri…

“Cum să fiu o persoană de succes?” sau “Cum să am o carieră reușită? ” – poate sunt întrebări care au ecou în mintea ta! Hai să ne gândim la experiențele și resursele personale care îți pot fi de ajutor în viitor.

O experienţă de lucru nu presupune doar precizie, comandă, control şi execuție. Aceste elemente nu sunt cele care vă asigură succesul la un posibil loc de muncă. Mai importante sunt identitatea personală, disponibilitatea de a învăţa, motivația, abilitatea de a comunica cine sunteți şi aspiraţiile pe care le aveți, imaginea pe care v-o construiți.

Iată mai jos câteva idei pentru a-ți descoperi şi a-ți îmbunătăţi imaginea de sine:

  1. Defineşte-ţi aspiraţiile şi ambiţiile personale

“Pentru ce vreau să devin cunoscut?” sau “Cine doresc să fiu în 2017?” Poate un inginer recunoscut pentru felul în care transformă în soluţii informatice solicitările unor colegi din aceeaşi companie?

  1. Contribuie la dezvoltarea ta personală

Cele mai importante lecţii sunt cele pe care le înveţi prin experiențele și deciziile cu care te confrunți zilnic. Întreabă-te mereu: “Ce pot învăţa din această situaţie sau din acest proiect?”, “Care este lucrul cel mai important pe care l-am învăţat în ultimul an? Îmi susţin ele imaginea pe care vreau s-o am?”

  1. Caută diversitatea pentru a dobândi abilităţi diverse

Vânează orice oportunitate de a ieşi din rutina activităţii zilnice, chiar dacă este vorba de voluntariat! Implicându-te în activităţi diverse, vei avea mai multe poveşti şi mai multe abilităţi noi decât oricare altcineva!

  1. Fă echipă cu persoane competente

Poţi avea performanţe excelente doar cu sprijinul celor din jur! Află şi cunoaşte aceste persoane dincolo de rolurile de colegi, descoperă ce-şi doresc ei cu adevărat, propune-le soluţii.

Aceste lucruri te vor ajuta să-i atragi şi să-i menţii în jurul tău pe cei mai buni, pe cei mai talentaţi – împreună puteţi realiza lucruri mari!

  1. Învață cum să te vinzi

Caută să-i convingi pe ceilalţi că şi visul tău poate deveni realitate, vezi ce impact au spusele tale asupra celor din jurul tău, precum şi imaginea ta în ochii celorlalţi. În acest fel, îţi vei atinge mult mai repede obiectivele stabilite.

  1. Lasă alte persoane să vorbească despre tine

Întreabă-te: Ce experienţe unice ai oferit colegilor tăi astfel încât să-i faci să vorbească despre tine? Ai aflat cine sunt cu adevărat? I-ai ascultat?

La acest final de an, te invit la introspecție, la a medita cu privire la calitățile tale, aptitudinile tale, lucrurile care îți plac, la cum ți-ai dori să fii pe viitor sau ce job ți s-ar potrivi mai bine.

Trecând prin aceste etape, te vei descoperi pe tine – o persoană completă și complexă!

Pâna te vei gândi la aceste aspecte, echipa CCOC îți urează Sărbători fericite și un An Nou plin de realizări!

Simona Neagu,

Psiholog și consilier în carieră – CCOC