tuzla moto kurye

office-1574717_1920

 1. Alegerea soluției corecte

Cum prezinti corect unui bord de investiții o solutie ceruta, în cazul particular al preîntîmpinarii unui faliment bazat pe greseala de implementare?
Imaginea vinde. Nu poti rezolva ceva dacă nu crezi. Solutionarea unui eșec se face cu pași marunti și rutinici.
A. Intelegerea greselii ce duce la esec
B. Găsirea vinovaților și îndepărtarea lor
C. Schimbarea echipei
D.Reimplementarea corecta a directiei de #business
Cum alegi corect o solutie? Niciodată nu te implici emoțional. Mereu alegi ceea ce este bun pentru business. Chiar dacă asta înseamnă să renunti la un departament.

 1. Antreprenoriat

Cum și cât investești în INSTINCTUL de antreprenor? Ce îți spune instinctul despre o afacere? Putem vorbi despre uzuala noțiune denumită Fler? Pe vremea bunicilor noștri, întreprinzători din fire, în fața unei cești de ceai cu rom, Flerul era utilizat din plin în discuțiile cu și despre bani/acțiuni. Cum să învestești PUȚIN în ceva ce deja știi că o să meargă? Știi că banii tăi se transformă în Liniște și Armonie pe viață. Flerul este cel pe care îți bazezi investiția. Cum pornești afacerea, cu bani puțini? De unde și cum începe #StartulTăuCaAntreprenor? Cât costă Începutul? Flerul antreprenorial este cel care te călăuzește în direcția dorită. Când știi și simți că o afacere va avea succes, banii investiți nu pot fi contorizați drept mulți sau puțini. Antreprenorul investește atât cât trebuie, cât știe că este bine. Când Flerul este cel care te-a ajutat să construiești proiecte de business de succes poți scrie și da lecții despre cum esti tu în business. Investește în Viitorul tău.

 1. #Empatiacu angajații și Gandurile pozitive

Pe cine alegi sa iti stea alaturi în business? Cum alegi oamenii cu care lucrezi și care lucrează pentru tine? Cum valorifici corect timpul petrecut alături de angajați? Cum te raportezi la afacerea ta din prisma discuțiilor purtate cu angajații?
Empatia este cea care coordonează relațiile interpersonale în business. Instinctul este cel care definește succesul.
Cum te poți înconjura de buni #profesioniști dacă nu știi cum gândesc și ce gandesc? Oamenii negativi te incarca în mod greșit. Te simti obosit în preajma lor și nu înțelegi de ce. Inconstientul tău refuza sa ii vadă și să-i asculte. Răutatea are multe forme. Poti găsi tone de răutate într-o femeie frumoasa cu cel puțin un doctorat, iar din prostie sa vezi doar frumusețea falsa. Empatia în afaceri este importanta. Ea defineste tipul de relatie avut în business. Daca alaturi de empatie #CEO-ul aduce și gandurile pozitive afacerea este un succes.
Cum influențează gandurile businessul?
Magnetismul ce apare intre angajat și angajator este posibil doar dacă ambii sunt structurati interior la fel. Bucuria de a veni la job este mereu însoțită de bucuria multiplelor succese.

 1. Cat de tare iti iubești afacerea?

Prima intrebare la acest punct este adresata celor care investesc din dragoste pentru consumatori și pasiune pentru rezultate pozitive livrate la nivel de mase: La ce renuntati în fiecare zi ca sa fiți aproape de business?
Raspunsul vine de la Dl Moriel Sibenstain doctor în științe economice și antreprenoriat.
In ultimii 15 ani petrecuți alternativ în România și Tel Aviv, am renunțat la timpul petrecut alături de familie. Fiul meu mai mare David, mi-a fost alături în business dar nu a putut înlocui prezenta alaturi de mine a întregii familii. Ca sa reusesti in afaceri trebuie sa renunti la ceea ce iubești cel mai tare. Astazi, ajuns la venerabila varsta de 64 de ani, îmi permit sa aleg când și cu cine fac business. Daca as fi ales și acum 20 de ani la fel ca astăzi, eram sărac. Îmi permit sa realizez o bijuterie fiindca îmi place ceea ce iese, nu pentru ca am neapărat cui sa i-o vând.
Reusita în afacere tine atat de implicarea emotionala cat și de puterea de a renunta.

 1. Coloana vertebrala
  Valoarea unui antreprenor este observata atat de marea masa de consumatori cat și de concurenta, prin prisma rezultatelor livrate și a principiilor etice aplicate atat in viata personala cat și în business.
  Exista un proverb romanesc perfect aplicabil în acest caz particular al corectitudinii publice: Nu ma trăda și eu iti voi sta mereu alături. Lipsa de coruptibilitate aduce în jurul omului de afaceri, prieteni atat din randul angajaților cat și din randul concurentei. Respectul aduce invariabil succesul? Conteaza când și cum ai câștigat respectul celor cu care interactionezi.
  In timp vei observa ca este ușor sa transformi ireal eșecul într-un succes personal, dar este dificil sa susții corect un întreg proiect în care sunt implicați 10 oameni diferiti. Într-un business de succes contează sa fi inconjurat de oameni ca tine. Nu ești în avantaj sa ai doar tu Coloana Vertebrala. Gândește-te bine pe cine alegi sa facă parte din echipa ta. Titlurile sunt importante dar și răutatea din spatele lor este mare.
 2. Încredere în oamenii cu care faci business
  Poti realiza o reala constructie antreprenoriala 100% durabila si perfect scalabila doar bazandu-te pe oameni. Visul tău este ca businessul început sa crească în mod organic, fără intervenții din exterior și fără credit. Cel mai dificil#creditde plătit este creditul emoțional. Cand oamenii cu care lucrezi își pierd încrederea în tine, afacerea ta se prăbușește. Businessul tau creste peste nivelul la care visezi, investind în oameni. Angajații și colaboratorii tai au nevoie de stabilitate dubla: financiara și emotionala. Contează cum ii răsplătești pe angajați. O vorba buna și o privire calda determină cheful de implicare și livrarea de rezultate.

Articol realizat de Psiholog Radu Leca în colaborare cu Dr în științe economice și antreprenoriale Moriel Sibenstain